הבדלים בין גרסאות בדף "Open-Knesset/ועדת שרים לענייני חקיקה"

מתוך ויקי עמותת המקור
מ
שורה 1: שורה 1:
 +
{{כנסת פתוחה}}
 
דף זה מיועד לרכז מידע על הצעות חוק הנוגעות ל'''ועדת שרים לענייני חקיקה''' בדגש על '''פרסום פרוטוקולים ופרטי הצבעות באופן שקוף'''.
 
דף זה מיועד לרכז מידע על הצעות חוק הנוגעות ל'''ועדת שרים לענייני חקיקה''' בדגש על '''פרסום פרוטוקולים ופרטי הצבעות באופן שקוף'''.
  

גרסה מ־17:11, 22 ביוני 2010

דף זה מיועד לרכז מידע על הצעות חוק הנוגעות לועדת שרים לענייני חקיקה בדגש על פרסום פרוטוקולים ופרטי הצבעות באופן שקוף.

קיים מאמץ לבקש את התייחסותיהם של חברי הכנסת ולעורר דיון ציבורי בנושא זה.

הצעות חוק בנושא

דברי הסבר להצעת החוק 2162/18

כמידי שבוע מתכנסת ועדת שרים לענייני חקיקה לדון בהצעות חוק פרטיות של חברי הכנסת, אשר עולות לאחר מכן לדיון בקריאה טרומית והצבעה בכנסת.

החלטת ועדת השרים בנוגע לתמיכתה או אי תמיכתה בהצעות החוק, נמסרת לחברי הכנסת בצורה לאקונית בלבד, ללא כל פירוט של השיקולים שעלו בדיון וללא פירוט עמדת משרדי הממשלה ועמדת הגורמים המקצועיים במשרד המשפטים.

חוות הדעת המקצועית של משרד המשפטים ועמדת משרדי הממשלה השונים לגבי הצעות החוק של חברי הכנסת, אינן חומר סודי ומסווג. להיפך, הפרוטוקול הכולל את חוות הדעת, הדיון, השיקולים וההחלטות של הוועדה, יכול להיות עזר רב לחברי הכנסת כאשר הם מגבשים החלטה לגבי תמיכה או התנגדות בהצעת החוק שעולה במליאת הכנסת להצבעה.

חשוב שתהיה שקיפות לגבי ההצבעות והנימוקים של השרים. כיום השרים מתחבאים מאחורי מסך עשן, וכך נמנעים ממתן דין וחשבון לציבור. הצבעתו ועמדתו של נבחר ציבור בעניין תמיכה בחוקים היא מידע חשוב שחברי הכנסת והציבור זכאים לקבלו.

תמיכה בהצעת החוק

לפי ההצעות לעיל מסתמן כי חברי הכנסת הבאים תומכים בשקיפות ועדת השרים לענייני חקיקה:

מפלגת ישראל ביתנו

מפלגת ש"ס

מפלגת חד"ש


תמיכה על פי התכתבויות דוא"ל:

מפלגת מרצ

  • אילן גילאון
    • כמובן שאני מצודד בשקיפות בכל פעילות ציבורית, על אחת כמה וכמה כשמדובר בהחלטות הקואליציה שעה שהיא דנה בקידום או דחיית הצ"ח שונות אשר יש בהן כדי לשנות את פניה של המדינה. מן הראוי כי ינתנו הסברים ונימוקים להחלטותיהם על מנת שנוכל, אנו האזרחים, לדעת האם מדובר בסיבה הגיונית או שמא מדובר באינטרסים חבויים.
  • ניצן הורוביץ
    • כבר מזמן אני קובל על סדרי הדיון בוועדת השרים לחקיקה. לא רק שלא מפרסמים פרוטוקולים של ועדה חשובה זו - גם אין ממש פרוטוקולים ואפילו את עיקרי הדברים לא ניתן לקבל, וגם לא את אופן הצבעת השרים. הדבר מקשה מאוד על חברי הכנסת בעבודה מול ועדת השרים, והוא בלתי הולם לחלוטין מבחינה ציבורית.