שיחה:מכתב המדענים השני כנגד חוק המאגר הביומטרי

מתוך ויקי עמותת המקור
גרסה מ־00:31, 30 בדצמבר 2009 מאת Oriadam (שיחה | תרומות) (התחלה של דיון בעניין מכתב המדענים)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

הענין דומה לשף שלא רוצה סכינים חדות במטבח מחשש שירצחו אותו. חשש שנובע מצפייה ביותר מידי סרטים, ופחות מידי הסתכלות במציאות הפשוטה - מי שרוצה לרצוח אותו, יכול לקנות סכין בעצמו.

בדף הופיעו מספר טיעונים עקיפים נגד המאגר הביומטרי. לצערי לא הוצגו הסכנות הטמונות במאגר.

להבדיל ממספר תעודת זהות שמוענק לכל אזרח, אין המדינה מעניקה טביעות פנים ואצבע לתושביה, ועל כן אינה רשאית לדרוש נתונים ביומטריים אלו מהם ולאגרם. במהלך 40 השנה האחרונות המדינה דורשת גם דורשת נתונים אשר לא היא העניקה לתושביה. לדוגמא, טביעות פנים מדוייקות הרבה יותר מאשר המאגר הביומטרי, בצורה של תמונה בתעודת הזהות, וכן מאגר של תמונות כבר קיים במשרד הרישוי מזה עשור לערך. כך או כך, "המדינה לא יכולה לדרוש מתושביה מה שלא העניקה להם" זהו לא טיעון רציני ואין בו רמז לסכנה כלשהי לאזרח.

הימצאותם של נתונים ביומטריים בידי המדינה יכולה ותהווה כלי בידי כוחות הביטחון ואכיפת החוק לרדיפת אזרחים ולפיקוח יתר כבר היום אין מניעה מהמדינה לרדוף אזרחים ופיקוח יתר. לדוגמא - מצלמות מהירות בכבישים המהירים. נכון להיום אנשים תמימים מעוכבים יתר על המידה, ובעוד נוכלים שמכירים את מערכת אכיפת החוק יוצאים לחופשי. המאגר נועד להקל על האזרח התמים ולהקשות על האזרח הפלילי. הנתונים הביומטרים מהווים נתונים מספריים, ומבחינת זיהוי פנים הם פחות טובים מאשר תמונה.

כל אזרח נחשב אשם עד שהוכחה חפותו אין בחוק שום דבר שרומז זאת, אלא להיפך - אדם חף מפשע יכול להוכיח את חפותו יותר בקלות בעזרת המאגר. במטה המאבק עצמו ישנן מספר דוגמאות על אזרחים תמימים שנרדפו, אך אילו היה מאגר ביומטרי של טביעות אצבע - הם היו יוצאים חף מפשע ופשוט לא היו נרדפים.

משטרים חשוכים וחברות מעקב ידועות לשמצה מן המאה הקודמת אשר בה לא היו אפילו תעודות זהות רגילות. יש פה נסיון הפחדה ילדותי וחסר ביסוס.