הבדלים בין גרסאות בדף "כיצד לעזור"

מתוך ויקי עמותת המקור
 
שורה 14: שורה 14:
  
 
==תרומת ציוד==
 
==תרומת ציוד==
פרויקטים חופשיים בד"כ דלים באמצעים. אם יש לכם ציוד שאתם יכולים לתרום, או שאתם יכולים לעזור להשמיש ציוד שנתרם. ריכוז הנושא נעשה בדף [http://wiki.hamakor.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA_%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D\ כאן ]
+
פרויקטים חופשיים בד"כ דלים באמצעים. אם יש לכם ציוד שאתם יכולים לתרום, או שאתם יכולים לעזור להשמיש ציוד שנתרם. ריכוז הנושא נעשה בדף [[תרומות מחשבים]].
  
 
==אחר==
 
==אחר==

גרסה אחרונה מ־17:05, 6 במרץ 2009

כל אחד יכול לעזור לפרויקט תכנה חופשית. אין צורך להיות מתכנת, ואין תנאי סף. כל אחד ואחת יכולים לבחור את העזרה לפי הידע והמשאבים העומדים לרשותם. איש חינוך יוכל לעזור בפרויקט הדרכה ומהנדסת תוכנה תוכל לתרום מניסיונה בכתיבת קוד לפרויקט פתוח. לכל אדם יש ידע, נסיון, ומשאבים שונים, העומדים לרשותו. כל תרומה מכל אדם יכולה לעזור.

כל פרויקט חופשי, בעצם בחירת הרשיון החופשי, מצפה לעזרת הקהילה בתרגום, תעוד, בדיקה, וכתיבת קוד. רוב הפרויקטים החופשים מבוצעים בהתנדבות ובזמן הפנוי. הכוח והשיגשוג של פרויקט חופשי נובע מהשתתפות הקהילה, והתרומות המתקבלות ע"י יחידים המחליטים להשתתף בעבודה. אל תצפו להזמנה אישית לבוא ולעזור לפרויקט חופשי. אם יש פרויקט חופשי שנוגע ללבכם, או שאתם חושבים שאתם יכולים לעזור לו, פשוט קומו ועשו מעשה. כל פרויקט חופשי ישמח לקבל את עזרתכם.

קיימים אתרים המרכזים פרויקטים חופשיים רבים, כגון freshmeat או sourceforge. ניתן ליזום שם פרויקט, או להתחבר לפרויקט קיים. ואפשר גם לחפש בפורומים.

תרגום

אם אתם משתמשים בפרויקט תכנה חופשית, ואתם חושבים שהתרגום חסר, אל תחכו להזמנה. תרגמו את הדרוש תרגום ושילחו את התרגום שיצרתם לצוות התרגום של הפרויקט או ישר אל המפתחים.

תעוד

פרוייקטים חופשיים נעשים בד"כ ע"י מתנדבים ובזמנם החופשי. כאשר הזמן והמשאבים דחוקים, פרוייקטים נוטים להדגיש את כתיבת הקוד של הפרויקט, ודוחים את פעולות התעוד. אם יש לכם פרויקט אהוב, שהתעוד לגביו חסר, כיתבו עבורו תעוד ושילחו למפתחים.

תעוד ניתן לבצע בדרכים רבות, לפני יכולתכם. אם אתם אנשי תכנה, אתם יכולים לעזור, ע"י תעוד בתוך הקוד, בדרך דומה לתרומת קוד. גם אם אתם לא אנשי תכנה, ניתן לתעד את הדרוש תעוד בקובץ טקסט, ולשלוח למפתחים. המפתחים יוכלו להשתמש בקובץ הטקסט שכתבתם כדי לשלבו בדף הבית של הפרויקט, או כקובץ בקוד.

תרומת ציוד

פרויקטים חופשיים בד"כ דלים באמצעים. אם יש לכם ציוד שאתם יכולים לתרום, או שאתם יכולים לעזור להשמיש ציוד שנתרם. ריכוז הנושא נעשה בדף תרומות מחשבים.

אחר

הדימיון הוא הגבול לצורת העזרה שניתן להעניק לפרויקט חופשי. אם יש לכם ידע או משאבים לתרום בצורה שונה וחדשה, אל תחכו. תרומה יפה שלא הוזכרה בדף זה היא תרומת הקלטות קול לטובת לקויי ראיה, אני בטוח שפרויקטים קהילתיים, כמו פרויקט בן יהודה, ישמחו לצרף הקלטות כאלו לטובת לקויי ראיה שירצו להשתמש באתר האינטרנט של הפרויקט.

קיימים דרכים רבות לשחרר מידע, כתיבה בויקיפדיה, עדכון הויקי שלנו, או אפילו כתיבת תגובות אוהדות לכתבות בנושאי תוכנה הינן כולן תרומות מבורכות.