שיחה:Open-Knesset/רעיונות והצעות/תגים הירארכיים
כמה הערות לרשימה הראשונית
- 1) שמות התגים צריכים להיות קצרים עד כמה שניתן - לדעתי אין טעם לכתוב "זכויות חברתיות - חינוך" ו"זכויות חברתיות - דיור", אלא פשוט "חינוך" ו"דיור".
- 2) לדעתי כדאי לאחד בין "טיפול בפשיעה" לבין "חוק ומשפט" (תחת השם "חוק ומשפט") - מדובר בקטגוריות דומות מידי, וההפרדה בינהן סתם תיצור בלבול.
- 3) הפירוט בכלכלה (מיסוי והפרטה) הוא טוב, אבל להבנתי אלה צריכים להיות פשוט שני תגים שונים שיהיו לחוק מסויים. Itay Liron 06:56, 22 באוגוסט 2009 (UTC)
- מסכים על 1 ו-3, אבל 2 לא בדיוק. אני חושב שיש מקום למניעת פשיעה חברתית, מניעת פשיעה בטחונית (פעולות מסכלות של המשטרה), ואולי טיפול משטרתי בפשיעה, וכל אלו לא קשורים בנושאי חוק ומשפט שאינם קשורים לפשעי אלימות אלא נגיד תביעות נזיקין וכולי.
- אני מציע גם שנחליט קודם אילו תגים (לא טאגים) יש להשתמש לצורך מיון ואילו בשביל לספור איתם את ה"ניקוד" של כל חוק. --עירא 07:26, 22 באוגוסט 2009 (UTC)
- הבנתי אותך - אולי באמת צריך שתי קטגוריות נפרדות כמו שעשית. Itay Liron 17:24, 22 באוגוסט 2009 (UTC)
אני בעד הרעיון
בויקי הרעיון הזה נקרא קטגוריות כך שקטגוריה יכולה להיות היררכית. קצת בניגוד לתגיות שמטבען הן לא היררכיות.
לגבי קטגוריות יכול להיות שיוך באחת משתי דרכים - מוכל ב (לדוגמה "שחקנים") וקשור אל (לדוגמה "בית שאן"). האזרח דרור 04:17, 24 ביולי 2010 (UTC)
הערות משלי
לדעתי הכנסת "חינוך" לדוגמה כתת-קטגוריה של "זכויות חברתיות" היא הכנסת נקודת השקפה (ליברלית?) המדינה יכולה לספק חינוך, אבל בלי קשר המדינה מתערבת תמיד בנושא החינוך גם אם היא לא מספקת את השירות הזה. האם חינוך הוא לא חלק מהתחום הכלכלי לדוגמה? רק אם לא מסתכלים על הכלכלה במבט של 20 שנה קדימה ואחורה.
לדעתי מערכת המשפט ואכיפה יכולים להכנס תחת אותה קטגוריה, לא צריך דברים נפרדים לזה.
המונח "איכות סביבה" הוא מיושן ועלול לגרום לאנשים להאמין שמדובר בתחום שהוא מותרות. המונח "הגנת הסביבה" הוא מתאים יותר , או פשוט "סביבה" , תאור דומה הוא סביבתנות (שהיא עמדה בתחום הסביבתי).
חסרות כאן תגיות למיון וקטגיריות, והדרך הנוחה לבנות את זה היא פשוט להקים את הנושא של קטגריות באתר ואז לאפשר דיון או מיון של הנושא על ידי המשתמשים. דוגמאות:
- הנושא של כלכלה מביא מיסים, אבל הצד השני של מיסים הוא סובסידיות, והקלות במס שהוא תחום רחב מאד (גם אם לא מדובר , דבר שכדאי לשנות).
- התחום הכלכלי חסר את תחום הרגולציה (לדוגמה הממונה על הגבלים עסקיים, חוקים בתחומי התקשורת, רפואה, חקלאות ולמעשה כל מגזר כלכלי במשק)
- התחום הכלכלי חסר את הנושא של תקנים(אולי חלק מרגולציה)
- בנושא הכלכלי חסרים גם תקציב המדינה, פנסיה, אג"ח, מדיניות מאקרו כלכלית , מדיניות פיסקאלית (ריבית)
- הנושא של צבא הוא חלק מתחום רחב יותר של בטחון (לדוגמה מפעלים בטחוניים, גופי בטחון חוץ-צבאיים כמו המוסד), הסכמי שלום, חוזים בינלאומיים. שהוא תת נושא בתוך "חוץ ובטחון" כמו שם הוועדה בכנסת.
- חסר תחום התחבורה
- חסר תחום מדיניות חוץ
- חסר תחום זכיות צרכנים, וחקיקה מול עסקים.
- חסר תחום שקיפות, ואולי גם קוד פתוח
- לדעתי חסר תחום קיימות (שאינו בהכרח חופף לתחום של סביבתנות)
- הגנה על אכולסיות מיוחדות - קשישים, נכים, נשים, ילדים, יהודים, ערבים, דרוזים, נוצרים, מוסלמים, עולים חדשים, תושבים חוזרים, עיוורים וכו'.
- לא יודע איפה זה נופל בדיוק אבל בישראל יש הרבה חוקים והחלטות שקשורות לסכסוך עם הערבים, לחוקים כלפי האוכלוסיה הפלסטינית, לתהליך השלום, למדיניות בשטחים ומול עזה - במדינה נורמלית זה צריך להיות במדיניות חוץ אבל אצלנו זה לא בהכרח שם. לכן מתאים חוץ ובטחון.
- נושא המים, חשמל, תשתיות תחבורה, תשתיות תקשורת, תכנון עירוני, פעילות של עיריות
- חלק מזה יכול אולי להכנס במסגרת "מדיניות פנים".
האזרח דרור 04:38, 24 ביולי 2010 (UTC)